Personal & Businesscoach

voor MKB ondernemers in (R)Etail & en services

Willem van Duuren – Geaccrediteerd coach | NOBCO

Nobco coach

Herken je dit en wil je het veranderen?

Herpak de regie in je ondernemerschap.

✅ Je verliest het plezier in het ondernemen, het is meer een balast dan een lonkend vooruitzicht

✅ Je staat op met een gevoel van stress en druk, in plaats van energie om je mooie plannen uit te voeren

✅ Je doet alles voor je onderneming, maar je eigen plezier en ontspanning verdwijnt uit zicht

✅ Je twijfelt, bent aan het tobben of het goedkomt, of maakt zoveel plannen dat de hoeveelheid werk alleen maar toeneemt

✅ Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat en niemand je echt begrijpt

Je bent al een aantal jaren aan het ondernemen maar de groei is er uit. Je zoekt naar nieuwe mogelijkheden om groei te realiseren, maar hoe?

Je zoekt naar nieuwe oplossingen om je resultaat te verbeteren en wilt kijken hoe je dingen effectiever of slimmer kunt aanpakken.

Je wil je strategie hervormen om toekomstbestendig te kunnen ondernemen.

Je wil de juiste keuzes maken uit de enorme lijst met initiatieven, maar welke dragen nu echt het meest bij?

Je resultaat staat onder druk. Welke mogelijkheden zijn er om je resultaat te verbeteren?

Je bent een retailer en ziet je omzet dalen door afnemende traffic en maakt je zorgen

Je wil je omnichannel strategie, prijsstrategie, marketingstrategie onder de loep nemen en toetsen, om zeker te weten dat je de juiste keuzes maakt.

Je merkt dat het leidinggeven je veel energie kost en wil dat veranderen

Je hebt issues met je medewerkers, wat is er aan de hand en hoe los je het op?

Pak de regie in je ondernemerschap, onderneem met plezier.

Ondernemen is topsport. Topsporters hebben coach die hen begeleid en scherp houdt. Als businesscoach doe ik hetzelfde voor ondernemers die hun persoonlijk of zakelijk resultaat willen verbeteren en weer met rust en energie willen ondernemen. 

We duiken volledig in jouw business, analyseren waar je staat, wat je belemmeringen en uitdagingen zijn en kijken waar je grootste kansen liggen. Een businesscoaching traject is een actief traject, analyse, ontdekken, keuzes maken en acties ondernemen. Van doel tot actie om meer succes te bereiken, nieuwe inzichten op te doen en te veranderen. In een traject kijken we niet alleen naar jouw business maar ook naar jou als ondernemer of leider, om met meer rust en doeltreffend te kunnen ondernemen.

Wil je meer weten? Boek dan een gratis kennismaking met mij in, dan vertel ik je vrijblijvend hoe ik werk.

Of bel me even 06 52 86 19 29

 

Veelgestelde vragen

Wat businesscoaching jou oplevert;

✅ Plezier, rust en energie. Dat fijne gevoel van het ondernemen, vrijheid en het opbouwen van iets moois dat jij voor ogen hebt.

✅ Beter resultaat. Jouw energie en motivatie brengen jou dichter bij je doel.

✅ Een optimale strategie. Messcherpe en goed overwogen keuzes die bijdragen aan het doel dat je wil bereiken.

✅ Overwinnen van  obstakels. Analyseer obstakels en belemmeringen en vind daadkrachtige oplossingen.

✅ Versterkt leiderschap. Sterke vaardigheden als leider en sterke zelfsturende teams

✅ Meer zelfverzekerdheid. Zekerheid in het ondernemen omdat je precies weet wat je te doen staat en hoe.

✅ Minder stress.  Deel je zorgen, bespreekt je issues, onderzoek mogelijke oplossingen op een gestructureerde wijze, zodat je minder stress gaat ervaren.

✅ Meer  inzicht, bewustwording en vaardigheden. Herken jouw patronen en valkuilen, weet wat er met jou gebeurt en werk aan het ontwikkelen van vaardigheden. Ontdek handige tools die jou blijvend zullen ondersteunen.

✅ Pak de regie. Je krijgt meer regie om te bereiken wat je zelf wil bereiken, doelbewust.

✅ Meer begrip. Je wordt beter begrepen door jouw team, collega’s of aandeelhouders omdat je messcherp communiceert wat je wil bereiken

 

Coachprogramma’s

Businesscoaching bestaat uit persoonlijke coaching met focus op het bedrijfsresultaat. Afhankelijk van jouw doel bepalen we de aanpak die het beste past. 

Over mij

Als ervaren en bevoegd businesscoach met 30 jaar retail en B2B ervaring help ik ondernemers met plezier en rust te ondernemen. Met mijn achtergrond in retail en online commercie en management, sta ik klaar om jou te ondersteunen bij het behalen van persoonlijke of zakelijke doelen. Met mijn jarenlange expertise als ondernemer en senior manager in topfuncties bij gerenommeerde bedrijven zoals HEMA, Kamera-Express, Olympus, begrijp ik de specifieke uitdagingen waar ondernemers en CEO’s mee te maken hebben. Ik ken de druk en het streven naar maximaal resultaat uit eigen ervaring. Met een No-Nonsense aanpak help ik jou doelgericht en efficiënt je doelen te bereiken, met de focus op concrete resultaten.

Tegen welke uitdaging loop jij aan? Laat het me weten.

Businesscoach Willem van Duuren.

Plan een afspraak of bel me: 06 52 86 19 29

https://www.linkedin.com/in/willemvanduuren/

Businesscoaching voor ondernemers in (R)Etail en services. Veelgestelde vragen:

Voor wie is je coaching geschikt?

L
K

Ik richt me op MKB ondernemers in Retail en services. Ondernemers die ondersteuning zoeken bij hun ondernemerschap. Mijn expertise is zeer breed op alle aspecten van ondernemerschap, in retail, business to busisness en E-commerce. Het maakt mij niet uit hoe groot of klein je bent, ik begeleid van start-up tot corporates. Mijn coaching is gericht op jou als persoon en jouw business. 

Wanneer ga je naar een businesscoach?

L
K

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe kansen voor je bedrijf, je uitgedaagd wil worden om met een frisse blik naar je businessmodel te kijken en openstaat voor verandering. Als businesscoach doorgronden we jouw model, analyseren we de uitdagingen en kansen en ontdekken de mogelijkheden om betere resultaten te boeken.

Hoe start je met businesscoaching?

L
K

Als eerste maken we kennis en bespreken we jouw doel. Waarom zoek je een businesscoach en wat wil je bereiken. Dit gesprek voeren we tijdens de vrijblijvende kennismaking. Aan de hand van je doelen en situatie, geef ik je een schets van de mogelijke aanpak. Mogelijk stuur ik je vooraf een vragenlijst, zo kunnen we doeltreffend aan de slag.

Wat is jouw aanpak voor businesscoaching?

L
K

Na de eerste kennismaking en verdieping op jouw doel, geef ik je een schets van hoe een traject eruit komt te zien. In vrijwel ieder traject nemen we de tijd om je resultaten te bespreken, te analyseren wat succesvol is geweest en waarom. We brengen jouw grootste uitdagingen in beeld en zoeken doeltreffend naar oplossingen. In de basis is jouw doel altijd het startpunt. Daarna werken we stapsgewijs naar verfijning, brengen we mogelijke obstakels in beeld en maken een actieplan om stappen te zetten richting je doel.

We bespreken jouw persoonlijke uitdagingen, belemmeringen, en situatie en duiken volledig in je business, afhankelijk van jouw doel zoemen we in op je financieel plan, resultaat, verkoopstrategie, marketing, E-commerce, innovatie of organisatie. Kortom we bekijken samen waar jouw kansen en mogelijkheden liggen.

Ik ben ZZP-er is businesscoaching geschikt voor mij?

L
K

Ja! Zeker! Als ZZP-er sta je er vaak alleen voor. Je wordt als het ware gestuurd door jouw eigen visie en acties, maar soms kan dat ook beperkend werken. Als een soort tunnelvisie. Dat is begrijpelijk en heeft je ook gebracht waar je nu staat. Als businesscoach help ik jou de volgende fase in met je bedrijf door je te laten ontdekken wat je anders kunt doen, waar kansen liggen en hoe je die kunt benutten.

Ik ben leider, manager, CEO voor een bedrijf, is businesscoaching geschikt voor mij?

L
K

Ja natuurlijk. Wanneer je behoefte hebt aan verdieping op jouw business, jouw rol als leider, manager of CEO, of een sparringspartner zoekt waarbij jij in vertrouwen kan praten over de uitdagingen die je zoal tegenkomt, kan ik je ondersteunen. Een frisse blik op je plannen, onderzoeken welke andere mogelijkheden er zijn, meekijken met je businesscase of presentatie of ondersteuning in lastige situaties zoals het afscheid nemen van medewerkers. Als businesscoach ben ik als het ware jouw steun wanneer je extra ondersteuning kunt gebruiken.

Kan een businesscoach mij helpen met het ontwikkelen van specifieke vaardigheden?

L
K

Ja. Als businesscoach help ik jou met het ontwikkelen van vaardigheden wanneer dat relevant is. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van jouw leiderschap, je assertiviteit, timemanagement, prioriteiten stellen en vele andere vaardigheden.

Helpt een businesscoach mij met de uitvoering van mijn plannen?

L
K

Deels. Ik help jou tot inzicht te komen en geef je doelgericht advies wanneer je daarom vraagt. In principe vertel ik je niet wat je moet doen, dat bepaal je helemaal zelf. Wanneer je uitvoerende taken verwacht, bijvoorbeeld het opstellen van een businesscase of marketingplan, dan zullen we dat als een apart traject bekijken, los van de businesscoaching. De kern is dat we goede afspraken maken over wat onder coaching valt en wat mogelijk onder consultancy valt.

Helpt een businesscoach mij met de uitvoering van mijn plannen?

L
K

Deels. Ik help jou tot inzicht te komen en geef je doelgericht advies wanneer je daarom vraagt. In principe vertel ik je niet wat je moet doen, dat bepaal je helemaal zelf. Wanneer je uitvoerende taken verwacht, bijvoorbeeld het opstellen van een businesscase of marketingplan, dan zullen we dat als een apart traject bekijken, los van de businesscoaching. De kern is dat we goede afspraken maken over wat onder coaching valt en wat mogelijk onder consultancy valt.

Werk je als businesscoach ook in het bedrijf?

L
K

Dat hangt af van de exacte doelstelling en verantwoordelijkheden. Als businesscoach heb ik geen uitvoerende rol. Is er toch behoefte aan uitvoerende taken, dat valt dat onder consultancy of interim werkzaamehden en dat is een apart traject.

Meer in de FAQ