Haal meer uit jezelf, werk aan je ontwikkeling en haal je persoonlijke doelen

Bereik je doel met personal coaching

Personal coaching of ook wel life coaching genoemd gaat over jou. We kijken we naar het doel dat jij wil bereiken. Dat doel kan te maken hebben met omstandigheden die je graag anders zou zien. Ik help jou je doel te bereiken.


Veranderen

Jij kunt verandering realiseren met behulp van een coach. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van een probleem en dat graag wil oplossen. Hoe ga je dat realiseren? Met personal coaching kan jij je doel bereiken. Dat gaat niet vanzelf want jij zult zelf in actie moeten komen. Ik begin een coachingstraject dan ook met het onderzoeken waar je eigenlijk precies last van hebt. Ik stel jou vragen over je specifieke probleem, om het helemaal helder te krijgen. Pas wanneer dit duidelijk is, ga ik samen met jou kijken op welke laag er gecoached kan worden.


Bewustwording, acties en vaardigheden

In het bewustwordingsproces kijk ik met name naar patronen. Komt jouw probleem vaker voor, onder welke omstandigheden en wat voel je dan. Wanneer we het probleem echt helder hebben gaan we werken aan bewustwording, het ontwikkelen van vaardigheden (hoe kan ik veranderen) of kijken we naar stappen die je kunt zetten in de richting van je doel. Het helder maken van je doel is bijzonder belangrijk, want zonder helder en lonkend doel is het onmogelijk goede actiestappen te ondernemen.

ik help jou je doelen te bereiken

Ik coach volgens het principe van Nonons coaching, opleidingsinstituut van Anne de Jong en Nadia van der Vlies. Lees hier meer over Nonons.

Ik help jou je doelen te bereiken

Image

Wat doe je allemaal ?

Als je nog geen ervaring hebt met coaching, klinkt het misschien een beetje eng. Wat doe ik als coach nu eigenlijk allemaal? Ik kan je echt geruststellen. Coaching is niet eng, soms hooguit wat spannend. Coaching is ook niet vaag. Coaching is een gesprekstechniek waarbij het doel is jou inzichten te geven over jezelf. Die inzichten helpen je anders naar dingen te kijken, anders te gaan nadenken of te reageren in bepaalde situaties. Ik kan je als coach helpen die inzichten te vinden door je veel vragen te stellen. Soms doen we een oefening die je inzicht geeft, of waarbij je bepaalde technieken kunt oefenen.


Waarvoor kan ik personal coaching gebruiken?

Personal coaching is breed toepasbaar. Bijvoorbeeld om:

  • Persoonlijke doelen te bereiken
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Lastige keuzes te maken
  • Hulp bij lastige situaties op het werk
  • Meer regie te krijgen
  • Effectief te communiceren
  • Barrieres op te heffen
  • Betere balans prive / werk te vinden
  • Leren nee te zeggen

Hoe start een coachtraject?

Een coachtraject begint altijd met een gratis intake gesprek. In dit gesprek maken we kennis en leg ik je uit hoe ik werk en hoe een mogelijk traject eruit kan zien. Jij hebt in dit gesprek de gelegenheid al je vragen te stellen. Voorafgaand aan de intake vraag ik je een intake formulier in te vullen, daarmee krijg ik een beter beeld van je coachvraag. Tijdens de intake leg ik ook eea uit over privacy, hoe afspraken werken en andere praktische zaken. Tijdens de intake praten we over jouw coachdoel. Is dit doel helder, wat wil je bereiken, welke andere zaken zijn belangrijk om te weten. Uiteindelijk formuleren we samen het doel (dat heet contracteren) waaraan we gaan werken. In de intake coach ik nog niet. Na de intake hebben we beiden even bedenktijd of we een coachtraject zien zitten samen. Sommige coaches en coachees hebben even tijd nodig of willen niet direct een besluit nemen en dat is prima! Een intakegesprek is altijd vrijblijvend. Ik help jou je doelen te bereiken


Meer weten of een intake plannen? Vul je gegeven sin dan neem ik contact met je op.