Online coaching helpt jou in deze bizarre tijd..

Willem Van duuren alle berichten, Nieuws

Willem van Duuren – coach – Coachnu.nl Abcoude 1 mei 2020

Online coaching kan jou helpen in deze bizarre tijd. Loop jij ook tegen uitdagingen aan in deze bizarre tijd waar alles anders loopt dan je had gepland? Voel je extra stress, ben je ongerust, ben je onzeker of heb je moeite met het vinden van de juiste balans? Als coach kan ik jou helpen meer rust te vinden in deze bizarre tijd. Als dingen anders lopen dan normaal reageren we daar allemaal anders op. De een laat het over zich heen komen en ziet wel wat er gebeurt, terwijl de ander zich maar moeilijk kan aanpassen of de nieuwe omstandigheden kan accepteren. Niets is onmenselijk, niets is goed of fout.

Online coaching helpt jou in deze bizarre tijd.

Normaliter bestaat coaching uit meerdere gesprekken die voortkomen uit jouw hulpvraag. Ik help je met verschillende coaching modellen en oefeningen om beter te leren omgaan met datgene waar je last van hebt.  Vaak zijn dit sessies van 1,5 uur volgens een bepaald patroon. Nu alles anders loopt dan normaal, vraagt dat ook aanpassingen in de wijze waarop ik coach. Waar ik normaliter fysiek in een coachruimte de gesprekken heb, doe ik nu alles online. Dat gaat overigens prima. In de regel zijn de online sessies wat korter dan een fysieke sessie. Met de online coachsessies kunnen we precies hetzelfde bereiken als met fysieke coaching. Her en der doen we wat aanpassingen.

Hoe ziet een online coaching proces eruit?

Het online coaching proces is op dezelfde wijze opgebouwd als een normaal fysiek traject. Als eerste plannen we een online intake gesprek. In dit gesprek maken we nader kennis en leg jij uit wat je hulpvraag is, waar heb je last van?  We kijken ook naar je doel, wat wil je eigenlijk bereiken? Daarnaast leg ik je uit hoe coaching werkt en wat je kunt verwachten. Na het intake gesprek, hoef je niet direct te besluiten of je een traject wil starten. Je kunt daar rustig even over denken.

Voor welke onderwerpen of vagen kan ik terecht?

Coaching is een vrij breed begrip, maar het gaat er vooral om jou te helpen je doelstellingen te behalen. Jouw doelstelling kan zijn dat je minder last wil hebben van bepaalde dingen, je beter in je vel wil voelen, meer rust wil vinden, effectiever worden, beter leren nee te zeggen of om te gaan met situaties die anders lopen dan je had verwacht. Dat kan in de prive- of werk situatie zijn.

Voorbeeld van een case

Een coachee van mij is altijd maar druk in de weer. Meestal voor anderen. Ze heeft een constante neiging om altijd maar klaar te staan voor anderen. Het gevolg is dat ze meer tijd aan anderen besteedt dan aan zichzelf. Ze komt niet genoeg aan rusten toe en heeft zelf te weinig ontspanning. ‘s-Avonds is ze moe en niet zo gezellig voor haar gezin. Op haar werk staat ze ook klaar voor anderen. Dit neemt zulke erge vormen aan dat ze steeds werk van anderen overneemt en haar eigen werk blijft liggen. Dat geeft haar weer meer stress en ze voelt zich daar niet lekker bij. Haar doel is meer rust te vinden voor zichzelf.

Coaching de intake

Het coachingstraject start ik met het intake gesprek. In dit gesprek luister ik naar de coachvaag. Waar heeft de coachee last van? Daarnaast leg ik uit hoe een coachingstraject verloopt, hoe het zit met privacy en welke methode ik toepas. In de eerst volgende sessie duik ik helemaal in het probleem. Hoe vaak komt het voor, wat gebeurt er dan, hoeveel last heb je ervan. Ook kijk ik of er patronen vindbaar zijn. Komt deze last van X-Y-Z ook in andere situaties voor? Aan de hand van een gesprek over het probleem kijken we welke coaching methode of stap nu het beste is. Het kan betrekking hebben op bewustwording (hoe vaak komt het voor, wat gebeurt er, wat voel je), ook kan het zijn dat je wil kijken naar vaardigheden (hoe kan ik ermee omgaan, wat kan ik eraan doen) of we kijken naar welke actiestappen je kunt nemen.

In deze voorbeeldcase zoomen we in op bewustwording. Wat is eigenlijk de reden dat de coachee steeds vervalt in de zorg voor anderen boven zichzelf. Met verschillende oefeningen krijgt de coachee steeds meer inzicht wat er eigenlijk gebeurt. Nu de bewustwording er is (na een aantal sessies) gaan we kijken hoe de coachee er mee kan omgaan. Welke vaardigheden kan ze ontwikkelen om minder last te hebben van haar probleem. Wanneer de vaardigheden geleerd zijn en toegepast kunnen worden is de laatste stap acties te nemen om beter om te leren gaan met het probleem, of het zelfs helemaal te voorkomen.

Inzicht is macht

In deze voorbeeldcase heeft de coachee meer inzicht gekregen hoe ze zorgt voor anderen en wat haar ertoe zet dit te doen. Nu ze zich bewust is van het waarom, kan ze er iets aan gaan doen. De vaardigheden die we bespreken, zijn meestal kleine oefeningen die ze direct kan inzetten wanneer het probleem zich weer voordoet. Daarmee verkleint ze de last van haar probleem al direct. Als laatste bepaalt ze de volgende stappen om nog dichter bij haar doel te komen. Het resultaat.. De coachee heeft meer inzicht in het probleem en kan het nu zelf managen.

Online coaching helpt jou in deze bizarre tijd.

Loop jij ook aan tegen problemen door de situatie rondom Corona? Heb je last van je problemen in prive sfeer, maak je je zorgen over je baan, of ben je misschien je baan kwijt geraakt? Ik kan jou helpen om beter om te gaan met datgene waar je last van hebt, je helpen doelen te bepalen en stappen te zetten richting jouw doel. Natuurlijk starten we altijd met een gratis online intake gesprek, waarna jij een beter beeld hebt wie ik ben, of er een klik is en hoe coaching werkt. Daarna kan je rustig nadenken of je een traject wilt starten.

Coaching op basis van NONONS geaccrediteerde coachopleidingen in Amsterdam Ik coach volgens de NONONS coaching methodiek.

Mijn werkgebied online is heel Nederland, fysieke coaching is gericht op het werkgebied groot Amsterdam / Utrecht. Coach locatie in Abcoude of Amsterdam.

Online coaching helpt jou in deze bizarre tijd.

Volg en like CoachNu