Haal je doelen met business coaching

Haal je doelen met business coaching

Wat is business coaching? Business coaching is gericht op vraagstukken die een zakelijk karakter hebben. Bijvoorbeeld wanneer het gaat over strategische vraagstukken van managers en ondernemers, over complexe situaties op het werk of in het bedrijf, of over vraagstukken rondom leiding geven. Haal je doelen met business coaching

Hoe werkt het?

Business coaching start altijd met een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek maken we nader kennis en bespreken we de hulpvraag. Ook leg ik uit hoe een coach traject werkt, hoe ik om ga met privacyregels en kan ik overige vragen beantwoorden. Na de intake heb je de keuze om een coachingstraject te starten of niet, dat hoeft overigens niet direct na het gesprek, soms is er nog overleg nodig, bijvoorbeeld met de werkgever.

Vervolg

Na de intake is er een beeld ontstaan van het doel. In de coach sessies die daarna volgen zullen we gaan werken aan het concreet maken van het doel, de bijbehorende vaardigheden te ontwikkelen en actiestappen te gaan bepalen. Het principe van business coaching is verder gelijk aan een personal coaching traject. Het coaching proces zal bestaan uit gesprekken en soms ook een "huiswerkopdracht" of onderzoeksopdracht waarvan we de resultaten in een sessie bespreken.

Voorbeelden van business coaching

Business coaching is een heel breed begrip. Daarom geef ik een paar voorbeelden van zaken die je misschien herkent als onderwerpen die kunnen voorkomen. Business coaching helpt jou je zakelijke doelen te bereiken. Start nu.

Je bent ondernemer, CEO of manager en loopt vast met je strategisch plan. Je wilt groei realiseren, maar hoe krijg je de organisatie mee in je denk patroon?


Je ben leidinggevende maar krijgt je team niet voldoende in beweging. Wat is er nodig om je team weer in beweging te krijgen?


Je twijfelt over het starten van een eigen onderneming. Je werkt nu nog in loondienst. Wat is er nodig om die stap te maken? Welke keuze maak je?


Je hebt heldere bedrijfsdoelstellingen, hoe zorg je ervoor dat jouw team die doelstellingen gaan behalen?


Je werkt hard en dreigt de balans tussen prive en werk te verliezen. Wat nu?

Als NOBCO coach maak ik gebruik van de Coaching Monitor. De Coaching Monitor is een door NOBCO ontwikkeld evaluatie-instrument. Met de Coaching Monitor krijgen coaches, coachees en opdrachtgevers meer inzicht in de effectiviteit van coachtrajecten. Bekijk het filmpje van NOBCO om te zien wat de Coaching Monitor voor jou betekent.
Image Image

Praktijk

Business coaching is ook fun. Ik hou ervan wanneer dingen praktisch zijn. Niet teveel gedoe, niet zweverig, maar gewoon dingen doen die je direct kan toepassen. De volgende dag dus. Daarmee bouw je aan zelfvertrouwen en zie je direct jouw resultaat. Je creëert groei. Haal je doelen met business coaching

Sparren en feedback

Soms heb je als manager, leider of ondernemer behoefte om je ideeën te delen en feedback te vragen. Vanuit mijn ervaring in verschillende rollen als manager van teams tot CEO, in B2B en retail omgevingen kijk ik graag met je mee als sparringspartner. Ik kan feedback geven op de plannen, maar mijn voorkeur gaat uit jou zelf tot het beste inzicht te laten komen. Immers het gaat om jouw ideeën, ik help je met het maken van keuzes en het krijgen van meer inzicht.

Geen heel coachtraject, maar hulp op een onderdeel nodig?


Dat is heel goed mogelijk. Ik kan je per onderdeel of specifieke vraag helpen. Wanneer er meer sessies nodig zijn geef ik dat snel aan. Je weet dan direct wat je kunt verwachten.

Een coach nodig in je bedrijf om een medewerker te coachen?

Ik kan als personal coach ook jouw medewerkers coachen op specifieke onderdelen. Als het gaat om performance issues en jij de medewerker wil helpen zich verder te ontwikkelen, of wanneer er zich een conflict voordoet. Wanneer ik coach in opdracht van een bedrijf spreken we altijd af dat we een 3-gesprek inplannen om heel duidelijk de verwachting van een coachtraject af te spreken. Bij het coachen in een bedrijf zijn er strikte regels van toepassing aangaande privacy. Hoe dat werkt leg ik graag uit tijdens het intake gesprek.

Neem contact op

Haal je doelen met business coaching. Interesse? Laat je gegevens achter dan neem ik contact op.

Haal je doelen met business coaching


    Relevante artikelen